οδηγίες

(για τους λιγότερο έμπειρους)

Πώς θα δείτε τις παραστάσεις:

Η “καρδιά” του διαδικτυακού φεστιβάλ είναι η σελίδα του προγράμματος που μπορείτε να βρείτε στο μενού πιο πάνω. Εκεί θα βρείτε πολλά χρωμματιστά κουμπιά!

Κάνοντας κλικ στο κουμπι που αναγράφει την ώρα ανοίγει ένα παράθυρο για να παρακολουθήσουμε την αντίστοιχη παράσταση. Μπορείτε να την δείτε στην προγραμματισμένη πρεμιέρα.

Εναλλακτικά, μπορούμε να κάνουμε κλικ στην σελίδα “Προβολή Τώρα” όπου θα γίνεται αυτόματη προβολή της αντίστοιχης παράστασης.

Όταν τελείωσει η πρεμιέρα μπορείτε να την δείτε όσες φορές θέλετε ξαναπατώντας το κουμπάκι με την ώρα..

Κάντε ένα τεστ στα κουμπάκια παρακάτω:

Στο παράθυρο που ανοίγει όταν πατήσουμε το κουμπάκι με την ώρα, βλέπουμε κάτω αριστερά πόσος χρόνος απομένει μέχρι την έναρξη (αν δεν έχει ήδη ξεκινήσει).

Πώς θα βρειτε πληροφορίες για τις παραστάσεις και τις ομάδες:

Στην σελίδα του προγράμματος, πατώντας το κουμπάκι με το όνομα της ομάδας και του έργου, πηγαίνουμε στην σελίδα όπου βρίσκουμε πληροφορίες για την ομάδα και την παράσταση, τους συντελεστές, φωτογραφίες, πρόγράμματα, βίντεο…

Επίσης από την σελίδα αυτή θα μπορούμε να κάνουμε κλικ στα διάφορα κουμπάκια και να δουμε τι θα γίνει!

Μπορείτε να ξανακάνετε ένα τεστ στα κουμπάκια παρακάτω:

Πώς θα συμμετάσχουμε στις πρωϊνες συζητήσεις:

Στην σελίδα “Συζητήσεις” στο μενού πιο πάνω, υπάρχουν 5 μεγάλα πράσινα κουμπιά!

Πατώντας το κουμπί την κατάλληλη ώρα μπορούμε να συνδεθούμε και να πάρουμε μέρος στις συζητήσεις.

θα δούμε να ανοίγει ένα παράθυρο με δύο επιλογές (βλ. εικόνα στα δεξιά – με κλικ πάνω της μεγαλώνει):

  1. Join Via Zoom App
  2. Join Via Web Browser

Συνιστούμε την πρώτη επιλογή (εκεί που βάλαμε το κόκκινο βελάκι στην δεξιά εικόνα).

Πρέπει να έχουμε εγκατεστημένη την μικρή δωρεάν εφαρμογή Zoom και προφανώς λειτουργικό μικρόφωνο & κάμερα.

H μικρή εφαρμογή κατεβαίνει αυτόματα όταν συμμετάσχουμε στην πρώτη συζήτηση. Αν εχετε οποιοδήποτεε πρόβλημα με αυτό επικοινωνήστε με τους διαχειριστές των συζητήσεων

Πώς θα πάρουμε μέρος στα σεμινάρια:

Με την χρήση “ZOOM”, με την ίδια διακασία με τις “Συζητήσεις” μπορούμε να συμμετέχουμε και στα σεμινάρια. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις αντίστοιχες σελίδες των σεμιναρίων στο μενού, στο πάνω μέρος της σελίδας.

Πώς να δω και να ξαναδώ ότι δεν πρόλαβα:

Παραστάσεις και ντοκιμαντέρ: Μετά το τέλος κάθε πρεμιέρας μπορούμε να δούμε και να ξαναδούμε ότι θέλουμε πατώντας το αντίστοιχο κουμπάκι με την ώρα (στην σελίδα του προγράμματος) ή το κουμπί που γράφει “Προβολή Παράσταστασης” στην σελίδα κάθε ομάδας ή ταινίας.

Συζητήσεις & σεμινάρια: Λίγες ώρες μετα την ολοκλήρωση της συνεδρίας θα μπορειτε να τις ξαναπαρακολουθήσετε πηγαίνοντας στις σελίδες “Συζητήσεις” ή “Σεμινάρια”  στο μενού πιο πάνω.

Ενναλακτικά μπορούμε να επισκεφτούμε την σελίδα “Αρχείο Προβολών” όπου θα υπάρχει αρχείο όσων όσων παραστάσεων έχει περάσει η πρεμιέρα τους ή όσως συζητήσεων έχουν ολοκληρωθεί.

Αν πατήσουμε τα κουμπάκια που βρίσκονται δεξιά (με οποιαδήποτε σειρά) δεν θα γίνει τίποτα.

Τι εξοπλισμό χρειάζομαι για τις δράσεις της διαδικτυακής συνάντησης:

Για την πιο ευχάριστη παρακολούθηση των παραστάσεων και όλων των άλλων εκδηλώσεων προτείνουμε την χρήση υπολογιστή με ανάλυση 1920×1080, καλό ήχο και χρήση του Google Chrome.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τάμπλετ, κινητό, ίσως και smartTV, όλα με καλή σύνδεση στο ιντερνετ εννοείται.

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με όλα αυτά βρείτε κάποιον στο νησί σας να σας βοηθήσει! Κι αν δεν βρείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διαχειριστές της Διαδυκτικακής Συνάντησης.

Σας περιμένουμε!