Παρασκευή 4 Δεκέμβρη / 07.00 μμ

12 και Κάτι

La Folia

Διασκευή “12ης Νύχτας” του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Συντελεστές:
Διασκευή – Σκηνοθεσια: Βαλεντίνος Κόκκινος / Σκηνογραφία + Κοστούμια: Ηλέκτρα Κυθραιώτου / Μουσική: Μαριάννα Γαλίδη / Φωτισμοί: Χρήστος Γωγάκης / Φωτογραφία: Χάρης Παναγιώτου / Κατασκευή Σκηνικών: Θεατρική Ομάδα “12 Και Κάτι” / Οπτική Επικοινωνία: Ευτυχία Καρσερά / Βιντεοσκοπήσεις: Κωνσταντίνος Καϊάφας
Ηθοποιοί:
Mαρία: Άννα-Μαρία Αγγελή / Σερ Άντριου: Σάββας Γέναρης / Φέστε + Ιερέας + Αστυνόμος: Χριστόδουλος Γεωργίου / Δούκας Ορσίνο: Μάριος Ευγενίου / Σερ Τόμπυ: Κωνσταντίνος Ιακώβου / Ολίβια + Αντόνιο:  Μαρία Κιβιδιώτου / Βιόλα + Σεμπάστιαν: Γαβριέλλα Χατζηστυλλή  / Μαλβόλιο + Χωρικός: Νίκη Χειλά
Μετά από ένα ναυάγιο, τα δίδυμα αδέρφια Σεμπάστιαν και Βιόλα χωρίζονται και έπειτα αγνοούν ο ένας την τύχη του άλλου. Το κύμα ξεβράζει την Βιόλα στις ακτές της Ιλλυρίας, όπου πριν ένα χρόνο μια ναυμαχία έχει αλλάξει τις ζωές όλων των κατοίκων. Μεταμφιεσμένη ως Σεζάριο, εισέρχεται στην υπηρεσία του Δούκα Ορσίνο τον οποίο ερωτεύεται, όμως αυτός είναι ερωτευμένος με την κόμισσα Ολίβια. Όταν η Βιόλα συναντά την Ολίβια στην προσπάθειά της να την πείσει για τον έρωτα του Δούκα, η Ολίβια θεωρώντας την ως άντρα την ερωτεύεται παράφορα.
Παράλληλα στο σπίτι της Ολίβια, η οποία πενθεί για τον χαμό του πατέρα και αδελφού της, η πονηρή ακολουθος της, Μαρία, καταστρώνει  μια σκληρή φάρσα ενάντια στον επιβλητικό οικονόμο της Ολίβια, Μαλβόλιο, ο οποίος είναι κρυφά ερωτευμένος με την κόμισσα. Συνεργάτες στο σχέδιο αυτό είναι ο Σερ Τόμπυ (μέθυσος θείος της Ολίβια), ο Φέστε (τρελός) και ο Σερ Άντριου (ανόητος ιππότης φίλος του Σερ Τόμπυ που διεκδικεί την Ολίβια). Μέσα σ’ όλα αυτά, καταφθάνει στην Ιλλυρία ο Σεμπάστιαν, ο οποίος έχει σωθεί από τον Αντόνιο (εχθρό του Δούκα Ορσίνο), και περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.
Μια κωμωδία παρεξηγήσεων με έντονο το στοιχείο της τραγικότητας. Δύο αντιθετικές δυνάμεις, το Πένθος και ο Έρωτας, προσπαθούν να επιβληθούν και τελικά απο τρελαίνουν όλους τους ήρωες καλώντας τους να αναμετρηθούν με τις φοβίες και τα θέλω τους αλλάζοντας οριστικά τις ζωές τους.